Modní trendy pro rok 2023!

Modní trendy pro rok 2023!

Návrat sedmdesátých a osmdesátých let i udržitelnost. 

Pokud máte pocit, že vloni se nosily všechny možné střihy kalhot, jen ne ty obepnuté s nízkým pasem, letos se můžete radovat. Chybět nebude ani unisex styl, manšestrové oblečení sedmdesátých let, upnuté roláky, kotníčkové kozačky, minisukně či styl osmdesátek, jako jsou nadměrná saka a vycpávky na ramenou. V kurzu je i něžná krajka, nesmrtelná kůže, třásně, ale i sportovní styl.


 

Bokovky

Slavné bokovky jsou zpět! Bokové džíny či kalhoty, ale i sukně nemusíte nutně párovat s crop topy jako modelky na přehlídkových molech, dobře budou vypadat i s košilí zastrčenou dovnitř a skvělý outfit je na světě! Přestože hitem letošního rok jsou i minisukně, pro starší generace tu máme oblíbené pouzdrové sukně

KRAJKY

Trend krajek se začal objevovat již v předchozích sezonách, nyní bude hlavní důraz kladen zejména na detaily.Tento trend může působit spíše letním dojmem, ale nenechte se mýlit. Krajková látka s vykrojenými detaily se hodí i na jaro a může být základem vašeho šatníku.Šaty doplněné o rukávy z krajek, košilka s krajkovým lemem, kterou můžete schovat například pod sako, pokud si na ni samotnou netroufáte, či ponožky s krajkou, které budou vypadat skvěle například v mokasínech.

 

Kobaltová záře

Kromě Viva Magenty v letošním roce zazáříte také v kobaltově modré a jejích dalších odstínech, obě barvy se k sobě navíc perfektně hodí.

 

Třásně, třásně, třásně!

Třásně nejsou samozřejmě žádnou módní novinkou, naopak. Na oblečení se v různých obměnách objevují už od 20. let minulého století, slaví tedy více než sto let. Letos budou zdobit košile, sukně, šaty i bundy. Budou široké, slabé, stříhané i velmi jemné v podobě nitek ve stylu manžet začínající na rukávech od lokte, coby zakončení crop topů i na šatech. Zkrátka: nadcházející sezóna patří třásním!

Kůže

Tak jako se blýsknete v celodžínovém outfitu, podobně zazáříte i v celokoženém. Kůže patří k již nestárnoucí klasice, která z módy nevyjde snad nikdy. Mezi hlavní kožené kousky, které by vám letos neměly chybět patří kožené bundy, do kterých se vyplatí investovat. Mezi hity na jaro budou patřit také kožené kabáty nebo bundy, které se opírají o trend tzv. biker chic. Nosit se budou všechny styly od strukturovaných po zdobné. Jste-li milovnice sukní, vsadit můžete také na kožené materiály.

All-denim

Bez džínoviny ani ránu! Džíny, džínové sukně, bundy, šaty, overaly, kabáty i kabelky. Čím více džínoviny na sobě, tím v roce 2023 lépe. Denim vládl téměř na každé druhé přehlídce, která představovala kolekce pro letošní rok. Nebojte se tedy džínovinu mezi sebou kombinovat či zvolit outfit, který bude zcela all-denim. V tomto případě se totiž meze opravdu nekladou.

 

 

Sportovní styl

Sportovní styl je chytrým trendem, který zaručuje nejen, že budete vypadat skvěle, ale navíc se cítit také pohodlně. A přestože je tento vzhled uvolněný, má svá pravidla. Zapomeňte na staré legíny a vytahanou mikinu. Naopak se zaměřte na kvalitní materiály, hedvábné látky na teplákových soupravách, sexy sportovní podprsenky nebo sukně. Mezi must have kousky patří také lehké sportovní bundy. Inspirovat se můžete Francouzkami, které jsou vždy o krok napřed.